Svar: Ja, vi må ha henvisning fra fastlege med informasjon om dinhelse og tidligere utredninger. Vi godtar også henvisning fra andre instanser eller fra privatpraktiserende psykolog/ lege/ psykiater.
Hvis du ønsker å stå på venteliste og etter hvert bli kontaktet for time/utredning kan du ta kontakt på kontaktskjemaet her
på nettsiden. Henvisning fra fastlege kan ettersendes. Merk at du ikke blir kontaktet for time før vi har mottatt henvisning.
Svar: Det kan ta mellom 4-6 uker før en får time, avhengig av hvor stor pågang vi har for øyeblikket. Når man er gang med utredningen, tar det vanligvis 1-2 måneder til utredning er ferdigstilt. Dersom du er usikker på om det er indikasjon for utredning eller om du ikke er sikker på om du vil forplikte deg til en full utredning kan vi tilby en vurderingssamtale med kortere ventetid.
Svar: Dette kan variere relativt mye m.h.t. hva problemstillingen er og hvor omfattende undersøkelsen trenger å være. Klinikkens timepris er 1950,- /45 minutter.
Generelt tar utredning av ADHD/ADD totalt 12-15 timer totalt, noen ganger mer, noen ganger mindre. Dette timeestimatet gjelder alt, dvs. timer man selv møter opp til, tid til journalinnhenting, skåring av kartleggingsverktøy, utforming av rapport, tilbakemelding mm.
Svar: Omkring 2-3 uker avhengig av saksomfang, kompleksitet og behov for informasjonsinnhenting fra ulike instanser.
Svar: Nei klienten betaler for undersøkelsen selv dersom det ikke er andre instanser involvert som ber om, og påtar seg å betale for undersøkelsen (f eks NAV, helseforsikring el. lign.).
Svar: Ja, eksempelvis i forbindelse med ADHD utredning med utprøving av medisiner og i forbindelse med vurderinger av mulig progressiv nevrodegenerative tilstander slike som f eks Alzheimerssykdom.
Svar: Ja hvis pasienten ønsker det.
Svar: Vi kan være behjelpelige med å henvise deg til relevant spesialist etter endt utredning, ved indikasjon/behov.
Svar: Ja alt etter avtale. Som regel er det lettere å få tid på ettermiddag og kveld siden flere av våre psykologer arbeider innenfor offentlig helsetjeneste på dagtid.
Svar: Nei en får en samlet regning etter utredning/ undersøkelse.
Svar: Nei ingen deler av undersøkelsen innebærer fysiske eller sensoriske påkjenninger eller smertefulle inngrep.
Svar: Nei, en nevropsykologisk undersøkelse innebærer verken kroppslige inngrep eller fysisk berøring.
Svar: Vi undersøker barn ned til 7 års alder og voksne i alle aldre men vi anbefaler som regel at små barn primært utredes og følges opp i den offentlige spesialisthelsetjenesten (BURA).
Svar: Ja i den grad våre tester kan gi svar på denne typen spørsmål men dette regnes ikke blant våre kjerneområder mht tjenester.
Svar: Ja, alle førerkortklasser samt våpenlisenser.
Svar: Ja., men den største andelen av slike vurderinger kommer via NAV eller Trygderetten.
Svar: Ja i de tilfeller der henviser har mandat til å be om dette i.f.m. erstatningssaker eller andre juridiske eller yrkesmessige sammenhenger.
Svar: Ja. Det finnes informasjon om disse tjenestene her på våre hjemmesider under «Skagenpsykologene».
Svar: Ja dersom det bes spesifikt om dette i henvisningen. Vi har flere spesialister blant våre utredere.
Svar: I anamnesen (inneldende intervju / sykehistorie) kan det være viktig at nære familemedlemmer, samboer eller ektefelle bidrar med komparentopplysninger for å belyse henvisningsspørsmål. Med hensyn til selve undersøkelsen forholder det seg annerledes. Testene er utviklet med forebehold om at det kun er to personer i testrommet; testleder og pasient men under spesielle omstendigheter så kan vi likevel tilrettelegge for dette.
STAVANGER
Adresse:
Skagenkaien 9, 4006 Stavanger
Henvisninger sendes til:
Postboks 2, 4001 Stavanger
Telefon:
Klinikkens telefontider er:
Mandager kl. 13-1500
Onsdager kl. 13-1500
51 73 15 51
OSLO
Adresse:
Grensen 18, 0159 Oslo
Henvisninger sendes til:
Postboks 2, 4001 Stavanger
Telefon:
Klinikkens telefontider er:
Mandager kl. 13-1500
Onsdager kl. 13-1500
51 73 15 51